Vernieuwing van Haven tot en met 2024

WINKELCENTRUM ALMERE HAVEN

Zoek

Havenhart2.0: van toekomstverhaal naar uitwerking

De leden van het Havenverbond hebben de gezamenlijke afspraken bekrachtigd om tot en met 2024 te werken aan de vernieuwing van Haven. Zij gaan zich inzetten voor 13 projecten in deze periode. Sommige van deze projecten zijn al volop in de uitvoering, zoals de Havenkom-vernieuwing.

Andere projecten moeten nog starten, zoals de ontwikkeling van het water door diverse wijken tot een ‘Singelgracht’. Het ondertekenen van de gezamenlijke afspraken maakt het Havenverbond verantwoordelijk dat de projecten ook echt tot uitvoering komen, in samenwerking met Havenaren.

Het Havenverbond bestaat uit allerlei organisaties in Haven: woningbouwverenigingen De Alliantie, Ymere en Goedestede, en uit Zorggroep Almere, GGD Flevoland, gemeente Almere, Leger des Heils, Kwintes, De Schoor, Vrijwilligers en Mantelzorgcentrale Almere, Almeerse Scholengroep en de Ondernemersvereniging BIZ Promenade Almere Haven. Een visieteam, het Havenverbond en Havenaren zijn in 2019 aan het werk gegaan. Hier is een toekomstvisie en uitvoeringsplan uit ontstaan voor de toekomst in Haven. En nu gaat het Havenverbond, ook samen met Havenaren, daadwerkelijk aan de slag met de uitvoering van die plannen

Projecten

De vernieuwingsprojecten die de Havenaren gaan tegenkomen in Haven, zijn onder meer:

  • Havenkomvernieuwing,
  • investeringen in het centrum,
  • diverse projecten waar Havenaren zelf meer aan zet zijn,
  • bij de plek van De Meergronden: een nieuw schoolgebouw, wegveranderingen en woningen,
  • uitwerking van het idee van een Singelgracht,
  • een leerwerkcentrum voor Havense jongeren,
  • meer, andere woningen en meer gemixte wijken,
  • mogelijk maken van langer thuis wonen als er zorg nodig is.

DORPSNIEUWS

Van alles en nog wat, en wat er speelt in en om ons dorp

Concert, Dorpsnieuws

ZA 29 JUNI

Muziek

ZATERDAG 29 JUNI SOULFUNK MUZIEK AAN DE HAVEN. Het was vorige keer weer swingen en kon je er niet bij zijn? Pak nu je kans en kom langs op de havenkom in Almere haven en geniet op één van de vele terrassen.

Dorpsnieuws, Evenement

ZA 16 JUNI 2024

Knutselen

Je eigen Vaderdag cadeau maken. Schilder, kleur, versier een shirt, kook schort of stropdas voor je vader.

Dorpsnieuws, Tentoonstelling, Theater

ZAT 25 MEI

MUZIEK EN DANS

Op zaterdag 25 mei vieren we De dag van de Amateurkunst bij Corrosia. Ontdek de diverse wereld van amateurkunst en laat je inspireren. Van dansen tot zingen, er zijn talloze kunstvormen om van te genieten.
Winkelmandje