Vernieuwing van Haven tot en met 2024

WINKELCENTRUM ALMERE HAVEN

Achter de havenkom vindt je ons winkelgebied met meer dan 100 winkels en onze speciaal zaken! Cultuur, winkelen, eten en drinken, water en terrasjes. Direct aan de haven langs de bootjes heerlijk flaneren en direct borrelen en eten.
Ook dat kan in Almere haven!
Geniet van Haven en bezoek ons!

Havenhart2.0: van toekomstverhaal naar uitwerking

De leden van het Havenverbond hebben de gezamenlijke afspraken bekrachtigd om tot en met 2024 te werken aan de vernieuwing van Haven. Zij gaan zich inzetten voor 13 projecten in deze periode. Sommige van deze projecten zijn al volop in de uitvoering, zoals de Havenkom-vernieuwing.

Andere projecten moeten nog starten, zoals de ontwikkeling van het water door diverse wijken tot een ‘Singelgracht’. Het ondertekenen van de gezamenlijke afspraken maakt het Havenverbond verantwoordelijk dat de projecten ook echt tot uitvoering komen, in samenwerking met Havenaren.

Het Havenverbond bestaat uit allerlei organisaties in Haven: woningbouwverenigingen De Alliantie, Ymere en Goedestede, en uit Zorggroep Almere, GGD Flevoland, gemeente Almere, Leger des Heils, Kwintes, De Schoor, Vrijwilligers en Mantelzorgcentrale Almere, Almeerse Scholengroep en de Ondernemersvereniging BIZ Promenade Almere Haven. Een visieteam, het Havenverbond en Havenaren zijn in 2019 aan het werk gegaan. Hier is een toekomstvisie en uitvoeringsplan uit ontstaan voor de toekomst in Haven. En nu gaat het Havenverbond, ook samen met Havenaren, daadwerkelijk aan de slag met de uitvoering van die plannen

Projecten

De vernieuwingsprojecten die de Havenaren gaan tegenkomen in Haven, zijn onder meer:

  • Havenkomvernieuwing,
  • investeringen in het centrum,
  • diverse projecten waar Havenaren zelf meer aan zet zijn,
  • bij de plek van De Meergronden: een nieuw schoolgebouw, wegveranderingen en woningen,
  • uitwerking van het idee van een Singelgracht,
  • een leerwerkcentrum voor Havense jongeren,
  • meer, andere woningen en meer gemixte wijken,
  • mogelijk maken van langer thuis wonen als er zorg nodig is.

DORPSNIEUWS

Van alles en nog wat, en wat er speelt in en om ons dorp

Agenda, Concert, Dorpsnieuws

UITfestival

Het UITfestival is de start van het culturele seizoen en slaat dit jaar opnieuw haar vleugels uit over Almere Haven op 30 SEP. De gehele dag staat in het teken van muziek, dans, theater, cultuur, kunst, film en meer!

Dorpsnieuws, Evenement

16 & 17 DECEMBER

WINTER FAIR Na het succes van Zomer in Haven met de Ibiza- en brocantemarkt komt er wederom ook een wintereditie. De Winter Fair. Dit is een tweedaags evenement met tientallen kramen in winterse sferen, gevuld met winter gerelateerde artikelen maar ook kerst, lifestyle en mode. Natuurlijk kun je er ook eten en drinken, denk aan poffertjes, oliebollen, popcorn en warme dranken.