Geniet van onze terrasjes
op de

Boulevard

WINKELCENTRUM ALMERE HAVEN

Zoek

Achter de havenkom vindt je ons winkelgebied met meer dan 100 winkels en onze speciaal zaken! Cultuur, winkelen, eten en drinken, water en terrasjes. Direct aan de haven langs de bootjes heerlijk flaneren en direct borrelen en eten.
Ook dat kan in Almere haven!
Geniet van Haven en bezoek ons!

Wat is er lekkerder dan na een poosje winkelen, even een pauze te nemen op een terras aan het water.
En dat kan ook in Almere Haven. Een ruime boulevard direct aan de haven met restaurants en eetcafés. 

Veel Havenaren zeggen over de Havenkom zoals die nu is: je kan het water nauwelijks ‘beleven’, het gebied buiten de terrassen is niet echt een plek om te verblijven en te recreëren, er zijn veel stenen en weinig groen, en de uitstraling van de gebouwen en terrassen kan eigentijdser. In de Visie 2040 speelt de Havenkom een belangrijke rol in de vernieuwing. Het is namelijk een plek waar veel Havenaren en andere Almeerders met plezier komen. De nieuwe inrichting van de Havenkom heeft dan ook prioriteit gekregen. De Havenkom en de nieuwbouw voor De Meergronden zijn twee grote investeringen in ‘bouw’projecten, die veel gaan veranderen in Haven.

De Havenkom wordt compleet vernieuwd, komt dat zien!

Reacties bewoners en horeca

Bewoners kregen een paar specifieke vragen en konden natuurlijk ook hun algemene reacties en ideeën meegeven. Van alle 75 bewoners die reageerden, was er slechts één persoon die de ideeën helemaal niet goed vond. De rest van de mensen reageerde positief en mensen zeiden meerder keren: “snel mee beginnen”. Ook de horecamensen die met de wethouder spraken, waren positief over de ideeën.

De algemene reacties en ideeën zorgen ervoor dat de gemeente echt nóg een keer goed gaat kijken naar parkeren en verkeer in het gebied. Ook zeiden enkele bewoners: “pas op dat het materiaal op de benedenkade niet glad wordt”. Over afsluiten van de Havenkom voor verkeer werden veel opmerkingen gemaakt, maar er was geen éénduidigheid over.

Lees hier door over: Reacties bewoners en horeca

 

DORPSNIEUWS

Van alles en nog wat, en wat er speelt in en om ons dorp

Dorpsnieuws

Onze ondernemers hebben het nog steeds moeilijk en zijn uitermate verheugd jullie weer te mogen ontvangen. En daar horen welkomstcadeaus bij die je kunt winnen met je kassabon! Bij elke aankoop kun je je kassabon via onze website uploaden en kans maken op één van de prijzen die door de ondernemers beschikbaar zijn gesteld.