Geniet van onze havens
een mooie stranden

Meer over de Haven

WINKELCENTRUM ALMERE HAVEN

Zoeken

Achter de havenkom vindt je ons winkelgebied met meer dan 100 winkels en onze speciaal zaken! Cultuur, winkelen, eten en drinken, water en terrasjes. Direct aan de haven langs de bootjes heerlijk flaneren en direct borrelen en eten.
Ook dat kan in Almere haven!
Geniet van Haven en bezoek ons!

Bij Almere-Haven zijn twee havens waar u als passant terecht kunt. Allereerst aan BB de jachthaven van WSV Almere-Haven. Gaat u SB uit dan komt u bij de gemeentelijke passantenhaven. Ook zijn aan de landzijde van de sluis nog enkele plaatsen langs een rustige kade.

WSV Almere-Haven
De haven van de WSV is een grote moderne haven met veel faciliteiten. De ligging is afgezonderd, er is weinig te beleven. Het centrum van Almere-Haven is met 400 m nog op loopafstand. Zoals in de meeste verenigingshavens is er een eigen clubhuis. In het clubhuis is een eetgelegenheid gevestigd en op het terras is het prima vertoeven.
Er is water (gratis) en elektra (€0,50) op de steigers, het liggeld bedraagt €1,-/m (€0,75/m met KNWV-pas). Het sanitair is uitstekend en eveneens gratis. Gratis Internet is beschikbaar.

Gemeentelijke passantenhaven
In de gemeentelijke passantenhaven kunt u afmeren aan de kade of in een box aan één van de steigers. U ligt hier een stuk gezelliger, maar natuurlijk ook luidruchtiger, dan in de jachthaven. Rondom de havenkom zijn diverse winkels, restaurants en terrasjes.
Op de meeste plaatsen is elektra beschikbaar. Water is via een centraal tappunt te tanken.

Zeilschool en bootverhuur Haddock en Haddock Horeca met Windsurfvereniging Centraal heeft een heel mooi stukje grond met een gezellige beachbar aan de Gooimeerdijk..Sinds mei wordt de beachbar gerund door onze horecatoppers en op 29 april 2019 zijn onze watersportcursussen gestart op de nieuwe locatie. Ook hebben we voor onze…
Surfstrand Haven 2, 1353 CT Almere
036 533 0646
Gemeente haven Vaste ligplaatsen. Om vaarwegen aantrekkelijk te houden en de natuur te beschermen, hanteert de gemeente Almere regels voor het afmeren van boten. Op deze pagina vindt u meer informatie over ligplaatsen en handhaving op onjuist afgemeerde boten en boten die verwaarloosd zijn. Waar mag ik afmeren? Op…
Veerkade 102, 1357 PP Almere
14 036
Sluiskade 11
036-5317 517

Jeroen Soetens, Havenmeester
© foto Havenhart 2.0

DORPSNIEUWS

Van alles en nog wat, en wat er speelt in en om ons dorp

Agenda, Concert, Dorpsnieuws

18-26 aug en 1-3 sep

Festival

Heerlijk weer meer dan 90 activiteiten in en rond Almere Haven, meer dan 56 uur live muziek van 18-26 aug en 1-3 sep. Het wordt weer een heerlijke zomer in haven

Dorpsnieuws, Markt

ZA 25 MEI

Groene Markt

Op zaterdag 25 mei biedt De Groene Haven niet alleen een markt, maar ook optredens in en om de markt, georganiseerd door de Dag van de Amateurkunst. Aan het eind van de middag vindt in de havenkom het muziekfestival Muziek aan de Haven plaats, met optredens en DJ Hans Travolta met als thema 80/90’s disco muziek.