OOK OP DE PROMENADE

Afrikaans

Seni Afrikaans Restaurant

Recentelijk is er in Almere Haven een nieuw restaurant geopend. Een restaurant met een Oost-Afrikaanse keuken. De locatie is recht tegenover Corrosia. De naam van het etablissement is ‘SENI’, een naam met een leuke betekenis die het best vertaald kan worden als: het is prima zo, het gaat goed, u kunt door naar de volgende ronde. Het is ook een uitroep in Eritrea bij het uit Nederland afkomstige TV programma Idols, telkens als een kandidaat doorgaat naar een volgende ronde.
Gastvrij en sfeervol
Zonder enige overheidssteun wagen de gastheer een gastvrouw de stap om in Haven een restaurant te starten. Waarlijk een kunststuk. Oorspronkelijk komen zij niet uit het vak en ook niet uit Nederland, echter de uit Eritrea komende gastvrouw kan voortreffelijk koken en wil daar andere mensen van laten genieten. Zij hebben de voormalige elektriciteitszaak omgebouwd tot een grote huiskamer. Veel met eigen handen getimmerd, gebouwd en geschilderd en de wanden met kunstwerken laten beschilderen door vrienden, met thema’s welke zijn gebaseerd op Oost Afrika. Het verlangen naar een plezierige avond met een heerlijk etentje wordt bij binnenkomst aangewakkerd door het vriendelijk en gastvrij onthaal. Je voelt je meteen op je gemak.
Belevenis
Het eten wordt opgediend op een grote schotel waar op een grote pannenkoek is gedrapeerd die dan als ondergrond dient voor het verrukkelijke voedsel. Bestek heb je niet nodig. Het is een belevenis om steeds een stukje pannenkoek los te scheuren, in de schaal te dopen en als een schepje te hanteren om daarmee al dat lekkere eten tot je te nemen. De keuken is perfect, echt ‘SENI’ (door naar de volgende ronde).
De locatie leent zich eveneens voor kleine en grote groepen, waarbij dan de Eritriase -Ethiopische koffieceremonie een hoogtepunt is. De prijs/kwaliteitsverhouding is perfect. De locatie is perfect. De bediening is perfect.
In de schoenen van wijlen Johannes van Dam zou ik zeggen: belonen met een 9. Komt u zelf oordelen.

CONTACTGEGEVENS

Seni Afrikaans Restaurant

Markt 22, 1354 AT Almere

Openingstijden

Ma: 08.30 – 17:30 uur
Di: 08.30 – 17:30 uur
Wo: 08.30 – 17:30 uur
Do: 08.30 – 17:30 uur
Vr: 08.30 – 17:30 uur
Za: 08.30 – 17:30 uur
Zo: gesloten

DEEL DEZE PAGINA

Locatie

MEER WINKELIERS

Buikje Vol

Nieuw geopend in Almere Haven! ✨ Voor de lekkerste broodjes waar je

Liman Grillroom

Welkom op de website van Liman Grillroom in Almere!We serveren uitsluitend kwaliteitsvlees

Brasserie Thuishaven

In onze brasserie wordt internationaal gekookt met verse zelfbereide producten welke veelal uit de regio komen.

Xie Asian Kitchen

Dagverse kwaliteit Geniet van traditionele Chinese gerechten Culinair, modern, gastvrij en sfeervol.

The Green Story

DDZ een zorginstelling voor LVB-jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Toa het