OOK OP DE PROMENADE

Senior Live

Wij helpen je met de technologie van nu!

Denk aan skypen met je (klein)dochter, in contact blijven met anderen via Facebook, je bankzaken via de computer of tablet regelen, uitleg over de werking van je smartphone enzovoorts enzovoorts. Bij Senior-Live helpen wij je om de technologie van nu te begrijpen en te gebruiken. Dit doen wij door middel van workshops, activiteiten, assistentie aan huis en een inlooppunt. Maar we doen nog meer…

Ook gebruiken wij de technologie van nu om diegene te helpen die niet of moeilijk het huis uit kunnen, om toch actief en in contact te blijven! Denk aan het interactief kunnen deelnemen aan een fitness les vanuit je eigen huis, onder het genot van een kopje koffie via de online weg gezellig kletsen over leuke dingen uit je vroegere jaren, of het maken van een wereldreis via de Google Fiets. Het uitgangspunt is niet om fysiek contact te vervangen, maar om contact en activiteit ook mogelijk te houden wanneer het om wat voor reden dan ook voor korte of langere tijd niet lukt ergens fysiek naar toe te gaan. Wij zoeken daarom altijd zoveel als mogelijk naar het verbinden van fysiek met digitaal. En ook bij voorkeur niet alleen, maar juist in samenwerking met partners en dienstverleners actief in onze stad! Wij zijn er voor iedereen die actief of woonachtig is in de gemeente Almere. Waarbij we in het bijzonder oog hebben voor de Almeerders van 55 jaar en ouder. Bij Senior-Live kun je met een gerust hart en in je eigen tempo meedoen aan onze (online) activiteiten.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in de Almeerse Havenkom, aan de Kerkgracht nr 51. Verder zijn wij actief op diverse locaties door heel Almere en kan dat indien gewenst ook op locatie. Ons team bestaat uit enthousiaste en deskundige medewerkers en vrijwilligers.

Relatie met stichting HierTV

Stichting HierTV is een Almeerse non-profit organisatie. Stichting HierTV is opgericht om de Almeerse inwoners en (maatschappelijke) organisaties te stimuleren, faciliteren en ondersteunen bij het gebruik van moderne technologie. Dit met als doel om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die de moderne technologie ons biedt. Het streven hierbij is het aanbod te bundelen op een manier waarbij zowel inwoners als organisaties er zelf zo optimaal mogelijk van profiteren.

Senior-Live is een initiatief van Stichting HierTV. Dit is zij gestart volgend op het streven zoals bovenstaand geformuleerd. Binnen Senior-Live wordt echter nadrukkelijk de samenwerking gezocht met partners in de stad. Om die reden heeft het programma Senior-Live een eigen naam gekregen, opdat iedereen zich vrij kan voelen zich daaraan te verbinden.

CONTACTGEGEVENS

Senior Live

Kerkgracht 51, 1354 AG Almere

Openingstijden

Ma: 08.30 – 17:30 uur
Di: 08.30 – 17:30 uur
Wo: 08.30 – 17:30 uur
Do: 08.30 – 17:30 uur
Vr: 08.30 – 17:30 uur
Za: 08.30 – 17:30 uur
Zo: gesloten

DEEL DEZE PAGINA

Locatie

MEER WINKELIERS

ING servicepunt

The Read Shop is een laagdrempelige gemakswinkel met een ruim en uitgebalanceerd

The Green Story

DDZ een zorginstelling voor LVB-jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Toa het