Almere organiseert op zaterdag 16 oktober Wereldvoedseldag

WINKELCENTRUM ALMERE HAVEN

Achter de havenkom vindt je ons winkelgebied met meer dan 100 winkels en onze speciaal zaken! Cultuur, winkelen, eten en drinken, water en terrasjes. Direct aan de haven langs de bootjes heerlijk flaneren en direct borrelen en eten.
Ook dat kan in Almere haven!
Geniet van Haven en bezoek ons!

In aanloop naar Floriade Expo 2022 en als feestelijke afsluiting van de Dutch Food Week, organiseert Gemeente Almere op zaterdag 16 oktober Wereldvoedseldag.

Wist je dat Almere is gebouwd als eetbare stad, waar inwoners zelf noten en fruit kunnen plukken in hun eigen wijk? Hoe gaaf is dat! Om dat zichtbaar te maken kun je tijdens Wereldvoedseldag aan allerlei gratis events meedoen in alle stadsdelen van de Almere. Volg bijvoorbeeld een van de nieuwe permanente wildplukroutes en proef de natuur om je heen, ga op pad met voedselboswachters, of dans op natuurgeluiden in de silentdisco op het Globeplein in het centrum van Almere Buiten. Ontdek jouw eetbare stad op Wereldvoedseldag en bekijk het volledige programma op groenengezond.almere.nl.

In Almere Haven kun je meedoen met een kookdemo door niemand minder dan BinnensteBuiten TV chef Nadia Zerouali. De Almeerse culinaire schrijver werkt samen met de Almeerse Weelde, een initiatief van Almeerse boeren en burgers die gepassioneerd en ambachtelijk bezig zijn met voedsel uit hun eigen omgeving. Almere heeft veel moois en heerlijks te bieden; dat laten we graag zien.

Speciaal voor kids is er een workshop die ze meeneemt in de fantastische wereld van gezonde paddenstoelen. In één uur tijd leren ze alles over de rol van paddenstoelen in het ecosysteem en waarom ze passen in een gezond dieet.

Vrije inloop van 11:00 tot 15:00 uur, Markt 7, Almere Haven.

DORPSNIEUWS

Van alles en nog wat, en wat er speelt in en om ons dorp

Agenda, Concert, Dorpsnieuws

UITfestival

Het UITfestival is de start van het culturele seizoen en slaat dit jaar opnieuw haar vleugels uit over Almere Haven op 30 SEP. De gehele dag staat in het teken van muziek, dans, theater, cultuur, kunst, film en meer!

Dorpsnieuws, Evenement

16 & 17 DECEMBER

WINTER FAIR Na het succes van Zomer in Haven met de Ibiza- en brocantemarkt komt er wederom ook een wintereditie. De Winter Fair. Dit is een tweedaags evenement met tientallen kramen in winterse sferen, gevuld met winter gerelateerde artikelen maar ook kerst, lifestyle en mode. Natuurlijk kun je er ook eten en drinken, denk aan poffertjes, oliebollen, popcorn en warme dranken.