Almere organiseert op zaterdag 16 oktober Wereldvoedseldag

WINKELCENTRUM ALMERE HAVEN

Zoek

In aanloop naar Floriade Expo 2022 en als feestelijke afsluiting van de Dutch Food Week, organiseert Gemeente Almere op zaterdag 16 oktober Wereldvoedseldag.

Wist je dat Almere is gebouwd als eetbare stad, waar inwoners zelf noten en fruit kunnen plukken in hun eigen wijk? Hoe gaaf is dat! Om dat zichtbaar te maken kun je tijdens Wereldvoedseldag aan allerlei gratis events meedoen in alle stadsdelen van de Almere. Volg bijvoorbeeld een van de nieuwe permanente wildplukroutes en proef de natuur om je heen, ga op pad met voedselboswachters, of dans op natuurgeluiden in de silentdisco op het Globeplein in het centrum van Almere Buiten. Ontdek jouw eetbare stad op Wereldvoedseldag en bekijk het volledige programma op groenengezond.almere.nl.

In Almere Haven kun je meedoen met een kookdemo door niemand minder dan BinnensteBuiten TV chef Nadia Zerouali. De Almeerse culinaire schrijver werkt samen met de Almeerse Weelde, een initiatief van Almeerse boeren en burgers die gepassioneerd en ambachtelijk bezig zijn met voedsel uit hun eigen omgeving. Almere heeft veel moois en heerlijks te bieden; dat laten we graag zien.

Speciaal voor kids is er een workshop die ze meeneemt in de fantastische wereld van gezonde paddenstoelen. In één uur tijd leren ze alles over de rol van paddenstoelen in het ecosysteem en waarom ze passen in een gezond dieet.

Vrije inloop van 11:00 tot 15:00 uur, Markt 7, Almere Haven.

DORPSNIEUWS

Van alles en nog wat, en wat er speelt in en om ons dorp

Concert, Dorpsnieuws

ZA 29 JUNI

Muziek

ZATERDAG 29 JUNI SOULFUNK MUZIEK AAN DE HAVEN. Het was vorige keer weer swingen en kon je er niet bij zijn? Pak nu je kans en kom langs op de havenkom in Almere haven en geniet op één van de vele terrassen.

Dorpsnieuws, Evenement

ZA 16 JUNI 2024

Knutselen

Je eigen Vaderdag cadeau maken. Schilder, kleur, versier een shirt, kook schort of stropdas voor je vader.

Dorpsnieuws, Tentoonstelling, Theater

ZAT 25 MEI

MUZIEK EN DANS

Op zaterdag 25 mei vieren we De dag van de Amateurkunst bij Corrosia. Ontdek de diverse wereld van amateurkunst en laat je inspireren. Van dansen tot zingen, er zijn talloze kunstvormen om van te genieten.
Winkelmandje